Skip to main content Skip to footer

Møde med MEP Dr. Dieter-L. Koch

17. marts 2015

D. 3. marts 2015 havde Egbert Beuving og Carsten Karcher fra EAPA et møde med medlem af Europa-Parlamentet (MEP) Dr. Dieter-L. Koch, næstformand i Transport og Turisme (TRAN) udvalget, i Bruxelles.

 

Målet med mødet var dels at informere Dr. Dieter-L. Koch om EAPA, den europæiske asfaltindustri, og skabe muligheder for fremtidigt samarbejde og fremtidige drøftelser, og dels at få de seneste oplysninger om planlagte lovgivnings processer vedrørende europæisk infrastruktur og transport.

Koch blev orienteret om EAPAs arbejde og målene for EAPA. Den seneste udvikling i asfaltindustrien blev forklaret; Varm Mix Asphalt til at reducere energi og 100 % genanvendeligt asfalt. Det blev også nævnt, at EAPA informerer offentligheden om asfalt og dets rolle i den almene borgers dagligdag. Også AsphaltAdvantages kampagnen blev forklaret.

Med reference til ERF-Road Asset Management mødet, som Koch og EAPA begge deltog i sidste måned, blev konsekvenserne af manglende finansiering af vejvedligeholdelse, som vil skabe et langt større problem for næste generation, diskuteret.

Investering i europæisk vejinfrastruktur vil stimulere beskæftigelsen. Europa vil skabe nye arbejdspladser og må sætte en stopper for arbejdsløsheden iblandt unge europæiske borgere, investering i vejvedligeholdelse skaber netop disse nye arbejdspladser, især iblandt de unge.

Eventuel fremtidig lovgivning og harmonisering, samt sikkerhed og støj blev desuden drøftet.

Koch nævnte, at Europa-Kommissionen vil evaluere alle eksisterende forordninger og vil skabe en ny lovgivningspakke for transport i 2016. Detaljerne er ikke kendt endnu. EAPA blev opfordret til at fremsætte sine tanker og påvirke denne pakke. Også tanken om et europæisk Road (Safety) Agentur blev drøftet, samt muligheden for Koch at give en præsentation på E & E Congress 2016 i Prag, hvor han kunne præsentere Europa-Parlamentets synspunkt på veje og hvad der foregår i Bruxelles om vejinfrastruktur.

FAKTA:

  • EAPA står for European Asphalt Pavement Association
  • EAPA har hovedsæde i Bruxelles.
  • Den europæiske asfaltindustri har 35 medlemmer og associerede medlemmer.
  • EAPA arbejder for bedre veje og infrastruktur.
  • Asfaltindustrien er medlem af EAPA og har tæt kontakt med sekretariatet.

Læs mere om EAPA her: http://www.eapa.org/