Skip to main content Skip to footer

Arbejdsmiljø

Sunde medarbejdere er glade medarbejdere og glade medarbejdere er produktive medarbejdere. Derfor er 3F og Asfaltindustrien gået foran med et projekt der mindsker smerter i muskler og led for medarbejderne.

 

Et nyt værktøj med en informationsguide og gode råd målrettet bygge- og anlægsbranchen kan være med til at forebygge og håndtere smerter i muskler og led på arbejdspladsen. Værktøjet er lavet af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) med udgangspunkt i både forskning og praksis. Som en del af forskningsprojektet igangsatte forskerne også et projekt i asfaltbranchen. Projektet går i sin enkelthed ud på at målrette øvelser og træningsplakater til branchen, og uddele træningselastikker og plakater. Kampagnen er et samarbejde mellem Asfaltindustrien og 3F

- Jeg er stolt over og glad for, at 3F og vi går foran for at sikre medarbejdernes sundhed, siger Anders Hundahl, direktør i Asfaltindustrien, og tilføjer, at sundhed og sikkerhed ikke alene er godt for medarbejderen men også for virksomhedens produktivitet.

Tunge løft og hårdt fysisk arbejde er en del af hverdagen for mange medarbejdere i byggebranchen

- Smerter i muskler og led er mere udbredt blandt medarbejdere med fysisk betonet arbejde, hvor smerterne kan gøre det vanskeligt at håndtere de daglige arbejdsopgaver. Smerterne øger desuden sandsynligheden for langvarigt sygefravær, siger Emil Sundstrup, der er seniorforsker på NFA og en af forskerne bag projektet. Derfor har NFA nu udviklet et værktøj, der giver virksomheder i bygge- og anlægsbranchen bedre mulighed for at mindske smerterne. Værktøjet består af to dele:

  • En praksisguide med en lang række gode råd om, hvordan I planlægger en indsats, der sætter fokus på smerter i muskler og led. Her er der fokus på at få tilpasset indsatsen til jeres arbejdsplads og afdækket de udfordringer, der skal handles på.
  • En guide, der giver inspiration til hvad indsatsens indhold kan være, og der gives konkrete råd til indsatser med tekniske hjælpemidler, løfteteknikker og styrketræning.

Du kan læse mere om projektet og finde materiale på Asfaltindustriens hjemmeside: Arbejdsmiljøkampagne | asfaltindustrien.dk